
Församlingen.
Folkungakyrkan består av drygt tvåhundra vuxna medlemmar, och utöver det ett femtiotal barn och tonåringar. Vi är alla i olika livssituationer. Några är daglediga, andra är nästan aldrig lediga. Vissa jobbar som chefer, andra som konstnärer eller lärare. Några är föräldralediga, andra är sjukskrivna, flera studerar eller är pensionerade. Vissa är utbildade teologer och andra är helt nya i tron. Oavsett så delar vi en gemensam tro på Gud och en vilja att följa Jesus i vår vardag. Därför ser vi oss som lärjungar som hjälper varandra på vår kristna vandring. Församlingens medlemmar finns utspridda i hela Stockholmsområdet och ibland träffas vi i mindre gemenskaper i varandras hem. Annars sker verksamheten mycket kring vår kyrkolokal på Södermalm. Aktiviteterna bedrivs i hög grad volontärt, med några få anställda, och medlemmarna uppmuntras att tillsammans bära församlingen ekonomiskt, genom sina gåvor och sitt engagemang.
Vill du skänka en gåva till församlingen kan du swisha: 123 615 15 26
eller ge vi bankgiro 565-6871.

Vår kyrkobyggnad uppfördes under 1870-talet, som Stockholms andra baptistförsamling, då under namnet Salemkapellet. Ena v syftena var då att nå de fattiga på Södermalm, med mat, kläder och kristen skolundervisning. I stort gäller den uppgiften ännu idag, men tar sig numera lite andra former, då mycket har förändrats på Söder sedan dess.
Baptismen som kristen rörelse hade en viktig roll för demokratiseringen av Sverige. Utifrån det har Folkungakyrkan fortfarande en platt organisation där vi tror att alla kristna kan höra från Gud och alla medlemmar har rösträtt i församlingen. Tidigare fanns Folkungakyrkan på Östermalm, då under namnet Elimkyrkan. När vi 2014 flyttade till Södermalm, bytte vi namn efter gatan utanför kyrkolokalen.
Folkungakyrkan är en del av världens mest globala rörelse; den kristna kyrkan. Därigenom har vi också ett uppdrag att vara delaktiga i Guds mission i världen. Utifrån det är Folkungakyrkan engagerade i en rad missionsprojekt, även utanför Sverige.
Folkungakyrkan är organiserad som en ideell förening, med en styrelse kallad församlingsledning, som även fungerar enligt vad Bibeln kallar äldste. Om du är intresserad av medlemskap så kan vi erbjuda ett samtal där vi ger en introduktion till församlingens liv, tro och vad det innebär att vara medlem.
Vill du engagera dig i församlingen eller veta mer, kontakta info@folkungakyrkan.org
Därför är ni inte längre gäster och främlingar, utan medborgare med de heliga och medlemmar i Guds familj.
Ef 2:19