Gudstjänst kl 11:00 och kl 12:30

Välkommen på gudstjänst i Folkungakyrkan!

Från och med den 6e september firar vi gudstjänst på plats i Folkungakyrkan efter ett uppehåll under våren och sommaren. Vi firar gudstjänst på söndagar kl 11:00 och kl 12:30. Barnen är välkommen på Barnens gudstjänster kl 11:00. Vi håller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har därför ett begränsat antal platser. Därför behöver du anmäla dig. Anmälan släpps tisdagar kl 14:00 på den här sidan. Läs gärna igenom våra riktlinjer först!

Vi kommer hålla bokade platser fram till kl 11:10. Vid anmälan, fyll i för- och efternamn. Vill du få ett bekräftelsemail på din anmälan måste du fylla i din e-postadress när du anmäler dig. Notera att systemet enbart godkänner en anmälan per e-postadress. Behöver du komplettera din anmälan rekommenderas att använda en annan e-postadress alternativt ingen e-postadress.

För att delta i Barnens gudstjänster, behöver både barn och de vuxna som behöver vara med sina barn, anmäla sig till Barnens gudstjänster.

Om du har anmält dig men får förhinder, meddela detta snarast till Folkungakyrkans infomail: info@folkungakyrkan.org.

Du kan även vara med online på vår gudstjänst kl 11:00 live på YouTube. Våra sändningar kommer fortsätta under hösten.

Lilla Jag

Fredag den 11 september öppnas Lilla Jag igen! Vi har öppet kl 10-13, med sångstund vid 11-snåret.
Fikat kommer att stå framdukat från kl 10, och du kan ta med dig mat att värma i mikron.

Några riktlinjer för en corona-säkrare öppning:

• Har du eller ditt barn förkylningssymptom, får ni stanna hemma. Det gäller även om man bara är ”lite förkyld”. Blir man förkyld eller hängig under Lilla Jag, får man gå hem.
  • När du och ditt barn kommit in till Lilla Jag börjar ni med handtvätt. På toaletterna finns tvål och pappershanddukar.
  • Enbart vuxna tar av det uppdukade fikat, för att färre händer ska vara ”i maten”.
  • Vi har lite färre sittplatser där man kan äta, och får därför fika/äta i omgångar.
  • Vi vuxna hjälps åt att hålla avstånd.
  • Blir vi för många kommer vi sätta upp en Fullt-skylt på dörren, men man kan stanna och leka i trädgården.
  • Lilla Jag är en nötfri öppen förskola.

Alphakurs

Välkommen att utforska kristen tro på Folkungakyrkans Alphakurs.
Måndag 28 september kl 18.30 är en prova-på kväll där vi bjuder på fika och startar höstens Alphakurs.
Kursen är öppen för alla!

Ställ dina frågor till info@folkungakyrkan.org.

Inspirationshelg

Välkommen på inspirationshelg 26 – 27 september med Hans Wolfbrandt och Karin ”Linus” Malmström från Lysekil.

Hans är kyrkoherde i Lysekils församling och Nationell ledare för New Wine Sverige och Karin arbetar som verksamhetsledare inom församlingen och leder bönearbetet både i församlingen och inom New Wine Sverige.

Temat för helgen är: ”Där Guds Ande är”. Hans och Karin arbetar i Svenska Kyrkan i Lysekil som kyrkoherde respektive verksamhetsledare. Det är även en ”förrådsförsamling” inom det ekumeniska nätverket New Wine där Hans är nationell ledare. Fokus under helgen är undervisning om att känna den helige Andes ledning, urskiljning av vad den helige Ande gör och att bli uppfylld och utrustad av den helige Ande för livet i vardagen.

10:00 Drop in fika
10:30 – 12:30 Seminarium för Folkungakyrkans ledare
12:30 – 14:30 Lunch (ordnas på egen hand)
14:30 – 16:30 Öppet Seminarium
16:30 – 18:00 Paus
18:00 Kvällsseminarium: ”Helige Ande kväll” Vi ägnar mycket tid åt tillbedjan, undervisning och betjänande i förbön (naturligtvis på ett CORONA säkert sätt)

11:00 Gudstjänst
12:30 Gudstjänst

Öppen kyrka

Välkommen att träffa oss vid Folkungakyrkan. Vi bjuder på en kopp kaffe och ett samtal.

Vi ber gärna med och för dig!

Du träffar oss oftast varje tisdag och onsdag kl 16:00 – 18:00. Vi ses!